18 huhtikuuta 2012

Maajoukkuetason kokkailua

A-luokan Helsingin matkaani kuului myös upea tilaisuus päästä kokkailemaan Suomen Kokkimaajoukkueen jäsenien sekä ruokabloggajien kanssa Arlan Apetina -tuotteilla. Tapaamisemme oli järjestetty Helsingin Kulinaariseen Instituuttiin, joten puitteet olivat kunnossa.

Tässä vaiheessa kaikki tavarat vielä kauniisti rivissä
Aloitimme päivän jakamalla porukan kahteen 5 hengen joukkueeseen. Molemmat joukkueet valmistivat samat ruoat. Meidän joukkueemme johtajana toimi Lasse Koistinen, jonka työskentelyä olin jo aikaisemmin käynyt ihailemassa Ravintola Boathousessa viime keväänä. "Kilpailevan joukkueen" koulutuksesta vastasi Kasper Salomäki.Menu rakentui seuraavasti (linkeistä löydätte reseptit):

Kuvat: Minna SaarinenMinun projektini oli tomaattikeitto, joka ei kummallisuuksia kaivannut enkä onnistunut sitä pilaamaan. Oli kuulemma hapot kohdallaan. Keittiössä oli aikamoinen meteli, höyry, krääsä, kuumuus, kilinä ja kolina, mutta eritoten loistava fiilis. Kattilat ja kahvelit olivat kaikilla hukassa, mutta onneksi joku oli ne jo aina jostakin löytänyt. Monen monta tuntia tuli kokkailtua ja seurailtua muiden kokkaamista ja opittua pieniä kivoja juttuja ruoanlaitosta. Todellista kilpailua ei saatu aikaiseksi, pientä huutelua lukuunottamatta, naapurijoukkueen ruokien sabotointia ei myöskään harrastettu, joten tulos oli armoton - tasapeli. 

Päivä oli antoisa. Minulle tapahtuma oli erityisen mukava, koska tapasin ensimmäistä kertaa myös muita ihania bloggaajia. Yhteisiä tilaisuuksia olisi paljon, mutta täältä Porista ei nopeasti piipahdeta Helsinkiin, valitettavasti. Yhteistyökumppanit voisivat alkaa harkitsemaan lentolippujen tarjoamista, vink vink.

Lisään tähän muutaman YouTube -linkin, jossa Lasse antaa simppeleitä, mutta aivan loistavia vinkkejä ruoanlaittoon. Videolla on myös tomaattihillokkeen ohje. Luvassa myös video sipulinpilkkomisesta, kunhan opin ensin editoimaan.Nuo Arlan tuorejuustot pääsivät "raakakokeiluun" vasta kotona eli maistelin niitä suoraan purkista. Koostumukset olivat kermaisen täyteläisiä ja minä arvostan erityisen korkealle tuotteiden lisäaineettomuuden. Suosikikseni nousi Apetinan valkosipuli-yrttituorejuusto, mutta myös maustamaton maistui hyvältä jo pelkästään ja siitä voisikin jalostaa oman mieleisensä juuston sopivilla lisukkeilla. Joka tapauksessa kaikkien koostumus oli ihanan pehmeä, kuten makukin eli tämän hetkisten tuorejuustojen selkeää parhaimmistoa.

Tämän kaiken jälkeen palasin hotellille löylyttelemään rasvahöyryt pois ja arvatkaapa mitä sitten tein? Lähdin tietysti syömään ja ehkä yhtä elämäni parhaista illallisista. Siitä lisää myöhemmin.

Tapahtumaan osallistuivat

Blogit:
Avaruusasema
Hannan soppa
Kannat kattoon - juttua kokkailusta
Ketunkeittiössä - juttua kokkailusta
Sillä sipuli - juttua kokkailusta
Unelias kokki - juttua kokkailusta


Suomen kokkimaajoukkueen edustajat:
Lasse Koistinen - Ravintola Palace
Kasper Salomäki - Ravintola Nokka

Sekä Arlan ihanaiset naiset Outi ja Niini, joille suuri kiitos tästä tilaisuudesta!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos, kun jätit viestin minulle!

Blog design by Bella Lulu Ink