05 heinäkuuta 2012

Restaurant Sasso hääpäivänä

Kirjoittelin aiemmin ihanasta hääpäivästämme Helsingissä ja tämä illallinen kruunasi päivän upeasti. Sasso oli minulle uusi tuttavuus, kuten nykyään valitettavan suuri osa Helsingin ravintoloista. Toivottavasti Helsingin käynnit lisääntyvät, koska to eat -listani alkaa olla jo pitkä. 

Pähkäilimme pitkään valmiin menun ja a la carte -listan välillä, mutta päädyimme valitsemaan listalta, koska päivän aikana oli maisteltu paljon muitakin herkkuja

Illan menumme olivat

Parmankinkkua, vuohenjuustomoussea ja melonisalaattia 
Paistettua siikaa, parsarisottoa ja tomaatti-shalottivinaigretteä 
Marinoituja hedelmiä ja praliinijäätelöä

--------------------

Sasson antipastovalikoima
Paahdettua siikaa, tomaatti-perunasalaattia ja tummaa rapukastiketta 
Petit fours


Kaikki ruoat olivat herkullisia ja parsarisotto oli todella hyvää siian kanssa. Tarjoilijan viinisuositukset sopivat erinomaisesti ruoille, erityisen upeana yhdistelmänä mieleeni jäi marinoitujen hedelmien ja praliinijäätelön kanssa suositeltu G. D. Vajra Moscato d´Asti. Valitettavasti huomasin vasta viime metreillä kysäistä olisiko heiltä löytynyt Sukulan Baroloa ja löytyihän sitä, mutta valitettavasti myynnissä vain pulloina ja niitäkin vain muutama. En sitten kuitenkaan jälkiruoan jälkeen enää ajatellut pullollista tilata. Jää siis edelleen maistettavien listalle. 

Ilta oli ihana, seura täydellistä, ravintola viihtyisä ja palvelu erinomaista. Puheensorinasta päätellen olimme ravintolan ainoat suomenkieliset asiakkaat, mikä vain lisäsi aikaisempaa fiilistäni ulkomaanmatkasta, mutta saman hääpäivän aikana sekä Ranskassa että Italiassa, se on jo saavutus.

Ruoka +
Palvelu +
Ravintolan viihtyisyys  +
Hinta-laatu +-

Ihana hääpäivän illallinen, kiitos Sasso! 2 kommenttia :

  1. Kuulostaa herkulliselta :) olen jo pitkään halunnut Sassoon, mutta ei ole vielä tullut mahdollisuutta käydä. Kiva kun kirjoitit tästä, niin saa vähän vihiä minkälaista herkkua siellä tarjoillaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa. Italialainen ruoka on niin herkkua. Sasson ruoka oli hyvin samantyylistä kuin Porissa (kotikaupunkini) olevan Buccon ruoka eli jos tänne eksyt niin käy tutustumassa myös siellä. Ihanaa viikonloppua! PS. Mukavan näköinen blogi sinulla :)

      Poista

Kiitos, kun jätit viestin minulle!

Blog design by Bella Lulu Ink