Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Rosvopaisti uunissa


Nautinnollinen pääsiäinen, aivan rauhallisesti oman perheen kanssa ilman mitään aikataulutuksia. Ainoa ajankulusta kertova asia oli mahankurina, johon tietysti vastattiin. Mökkeilyä ja nuotiomakkaraa kera samppanjan. Ihmeen hyvältä makkara maistuikin.
Hieman kylmää mökkeilyä vielä, mutta millään ei malttaisi pysyä poiskaan. Merikotkat liitelivät samalla paikalla kuin viime vuonnakin ja joutsenpariskunta oli löytänyt lahdelle. Toivottavasti mökin läheisyydessä ollut yksinäinen joutsen on löytänyt itselleen kumppanin. Ensimmäinen leskenlehti loisti keltaisuutta multakasassa. Ihan kohta on kesä ja odotan sitä niin järjettömästi.

Pääsiäinen oli myös herkuttelua, mutta yksi oli ylitse muiden - Rosvopaisti. Minulla ei ole käynyt mielessäkään rosvopaistin tekeminen uunissa, mutta onneksi Hesarin ruokatoimittajalla oli. Löysin reseptin Kuukausiliitteen keittokirjasta.



Pakastimeemme oli jäänyt viime pääsiäiseltä karitsan viulu ja yhteistuumin Ison Murun kanssa päätimme rakentaa rosvopaistin. Perjantaina sulatetuun karitsan viuluun tehtiin viilto ja siihen laitettiin mausteen ja samalla lihan pintaan hierottiin mausteita. Viulu jääkaappiin ja sunnuntaiaamuna leivinpaperiin, sanomalehteen ja folioon kiedottuna uuniin.

Liha oli saanut hyvin makua, pehmeää yrttisyyttä. Kastikkeeksi olisi sopinut bernaise tai sienikastike, mutta me päädyimme nauttimaan lihaa juuresten ja valkosipulimajoneesin kanssa, joka myös oli hyvä valinta.






Rosvopaisti

1 karitsan viulu
1 valkosipuli
6 rosmariinin oksaa
1/2 punttia timjamia
1 sitruuna
3 rkl jauhettua merisuolaa

leivinpaperia
2 sanomalehden aukeamaa
foliota
paistinarua

Kuori valkosipulinkynnet ja pilko pieniksi. Kuori kuorimaveitsellä sitruunasta kuoret. Sekoita suolan kanssa kulhossa hienonnettu valkosipuli, sitruunankuoret ja nypityt yrtit.

Tee viulun keskiosaan viilto pituussuunnassa, jotta saat maustetuksi lihaa myös sisältä. Hiero yrttisuola kauttaaltaan lihan pintaan ja sisään. Nosta liha kylmään ja anna marinoitua vähintään kolme tuntia.

Kääri viulu ensin leivinpaperiin, sitten sanomalehteen. Sido paperi kunnolla kiinni paistinarulla, ja kastele sen jälkeen sanomalehti vedellä märäksi. Kääri koko paketti kaksinkertaiseen folioon ja nosta vuokaan tai pellille. Kypsennä viulua 150 asteessa ensin kaksi tuntia, minkä jälkeen laske lämpötila 100 asteeseen ja jatka kypsennystä vielä kuusi tuntia.

--------------------------





Viralliselle facesivustollekin kannattaa klikata tykkäys, niin pysytte Viinipäiväntasauksen menossa mukana.
https://www.facebook.com/Viinipaivantasaus


Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass

QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
3 Comments
Share :

3 kommenttia:

  1. Voih, rosvopaisti on ihan parasta lammasta. Teemme sitä joka juhannus perinteisesti maakuopassa. Eipä ole tullut mieleen, että sen voi tehdä uunissakin. Kiva kun vinkkasit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun pitää myöntää, että en ole itse tehnyt sitä koskaan maakuopassa. Aina joku muu on hoitanut homman, mutta ehkä ensi kesänä mökillä :)

      Poista
  2. Minkä kokoinen viulu oli?? Eli miten paistoaika täsmäisi 3kg viululle?

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta