Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Töhnämunat


Tiedättekö mitä on töhnämunat? No en tiennyt minäkään, mutta olen törmännyt ainakin 10 kertaa artikkeliin, jossa kerrotaan töhnämunien saaneen huikean suosion ja että ne ovat loppuneet kaupoista. Kyseessä on aikuisille suunnattu pääsiäismuna, jonka sisältö syödään lusikalla.

Minäpä meinaan pelastaa pääsiäisen. Tässä on helppo töhnämunaohje sitä kaipaaville, mutta ei tätä ole ihan pakko sillä nimellä kutsua. Tästä tuli for adults only pääsiäismuna, joten lapset syökööt pelkkiä Kindereitä ja jos täyttöä haluavat niin tehkää samanlainen seos, mutta jättäkää Dooley´s ja 1 liivatelehti pois.










Käytin reseptissä Kinderin pääsiäismunia. Ihan siitä syystä, että pidän niistä eniten. Suklaamunan hatun saa pois leikkaamalla sen kuumalla vedellä kuumennetulla fileerausveitsellä, varovaisesti sitten. Aukon on oltava niin iso, että lelun saa pois sisältä. Laita hattu talteen, äläkä heitä sitä suuhun vielä.

Pitää myöntää, että nimestään huolimatta töhnämunista tuli aivan loistavia. Tässä siis aikuisten pääsiäisen yllärimunat.




Töhnämunat 

8-10 Kindermunaa

0,5 dl vettä
4 liivatelehteä

1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
3 dl kuohukermaa kylmänä
1 dl Dooley´s likööriä kylmänä

1 prk lasten mangososetta
2 isoa passionhedelmää
1 tl sokeria

Laita kulho (mielellään metallinen) ja vispilät jääkaappiin hetkeksi.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 minuuttia. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi ja lisää kuivaksi rutistetut liivatelehdet. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita tasaiseksi. Jätä jäähtymään.

Ota kulho ja sekoita siinä sokerit ja kaakaojauhe. Lisää kuohukerma ja vatkaa seosta kunnes kermavaahtomaista. Lisää sekaan Dooley´s likööri ja liivateseos koko ajan sekoittaen. Sekoita kunnes seos tulee jälleen hieman jämäkämmäksi. Laita seos jääkaappiin n. 30 minuutiksi. 

Leikkaa pääsiäismunilta hattu pois kuumalla fileerausveitsellä. Ota lelu pois sisältä. 

Sekoita keskenään purkillinen mangososetta ja 2 passionhedelmän sisus, lisää sokeri. 

Lusikoi hedelmäseosta munan sisään n. 1/3. Ota mousse jääkaapoista ja laita seosta pursotinpussiin. Pursota mango-passionhedelmäseoksen päälle. Laita hattu päälle, jos et vielä syönyt niitä. 

Nauti jälkkärinä vaikka lusikalla syöden.



Kaupallinen yhteistyö Social Wines

--------



Kevät tulee ja Viinipäiväntasaus sen mukana eli 15.4. tasataan. Tervetuloa mukaan! https://www.facebook.com/Viinipaivantasaus/


Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass



SaveSaveSaveSave
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta