Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Hirven ulkofile ja punaviinirisottoa by Tomi Björck


Muistatte varmaan, että olen tituleerannut Tomi Björckin ruokajumalakseni, Iso Muru on heti kakkosena. Asiaan tietysti vaikuttaa, että rakastan aasialaista makumaailmaa. Olen nauttinut Farangin, Gaijinin ja Boulevard Socialin ruoasta sanoinkuvaamattoman paljon, joten siinä on meriittiä kerrakseen. Torstaina poikkesin ystäväni kanssa juomaan nopeat lasilliset viiniä ja syömään pienen snacksin Brondaan. Ihan tältä pohjalta en lähde vielä Brondaa kehumaan, mutta toivotaan, että pääsen pian tutustumaan sinne paremmin.

Pöydälle avautui Björck - Huippukokin kotiruokaa. Kirjassa on 79 reseptiä maailman eri kolkista, klassikoita ja eksoottisempaa. Enemmän kuitenkin niitä hieman eksoottisempia, mikä sopii minulle loistavasti.  Reseptit on pidetty simppeleinä, mutta niissä on uutta twistiä. Kirjasta löytyy myös Farangin suosituin annos "karamellisoitua possua" kotikokeille sovitettuna. Kirja on tyylikäs ja kuvat tasokkaita, josta kiitos Ulla-Maija Lähteenmäelle. Vakuuttava esitys, sanon minä ja kokeilen lisää reseptejä. Hra Björck säilyttää edelleenkin tittelinsä.

Olin ottanut sulamaan hirven ulkofileen, joten päädyin kokeilemaan reseptiä perinteisemmältä puolelta.

Resepti onnistui hyvin. Risoton kuullotusvaiheessa öljyä voisi olla enemmän. Filettä ei maustettu mitenkään uuniin laitettaessa, enkä ollut aivan innoissani asiasta, mutta crusti riitti maustamaan fileen. Noudatin jopa ohjetta niin pitkälle, että ostin elämäni ensimmäisen valmis punaviinikastikkeen. Jos ruoalla on kiire, niin why not. Varsinkin kun kysymyksessä on näin pieni määrä kastiketta. Näitä valmiskastikkeita taitaa olla myös aika monenmoista laatua. Hyvää sunnuntairuokaa ja lapset tykkäsivät myös.




Hirven ulkofile ja punaviinirisottoa (kirjassa poron ulkofile)

500 g hirven ulkofilettä

Punaviinirisotto
2 salottisipuli
2 rkl oliiviöljyä
3 dl risottoriisiä (Arborio)
6 dl kana- tai kasvislientä
2 dl punaviiniä
2 rkl voita
2 dl raastettua parmesanjuustoa
suolaa
mustapippuria




Crusti
2 palaa kuivaa leipää
1 puntti salviaa
puolikkaan sitruunan kuori
merisuolaa

Rosmariinikastike
1 dl valmista punaviinikastiketta
muutama oksa rosmariinia
1 rkl voita

Punaviinirisotto
Kuullota pieneksi leikatut sipulit öljyssä. Kaada joukkoon riisi. Kuullota sekoittaen muutaman minuutin ajan. Lisää vuorotellen noin desin verran viiniä ja lientä. Anna imeytyä ennen kuin lisäät seuraavan annoksen. Jatka, kunnes kaikki liemitarpeet on käytetty. Sekoittele koko ajan pohjia myöten. Risotto on kypsää noin vartin kuluttua. Siirrä sitten kattila sivuun. Lisää raastettu parmesanjuusto, voi, suola ja pippuri.

Valmista hirvi/poro
Pane uuni kuumenemaan 150 asteeseen
Paista liha kuumalla pannulla kauniin väriseksi
Kypsennä poronliha uunissa n. 5-6 minuutin ajan (hirvi oli uunissa mittarin kanssa, kunnes lämpötila oli 53-astetta) Kääri kypsä liha folioon. Anna vetäytyä 10 minuuttia.

Valmista crusti
Lisää crustin ainekset kulhoon ja hienonna ne sauvasekoittimella. Ripottele crusti vetäytyneen poron/hirven päälle ennen tarjoilua.

Valmista rosmariinikastike
Tuunaa valmis kastike keittämällä ainekset kattilassa viiden minuutin ajan. Siivilöi. Tarjoile lihan ja risoton kanssa.                                                                                                                          
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

Kaunis kiitos kommentistasi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @hellanjaviinilasinvalissa