Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Lammasburgeri & granaattiomena


Lampaan lavasta suunniteltiin riivittyä lammasta ja sääennusteen nähtyämme suunnitelma jalostui hampurilaiseksi. Olinhan vihdoinkin saanut grillin puhtaaksi. Tästä intoutuneena puhdistin myös uunini, jokin mielenhäiriö varmaan.

Lammasresepti on Nigellan resepti, jonka bongasin Nannan Kaikki äitini reseptit -blogista. Lainaan reseptin sieltä ja lisäilen meillä tehdyt muutokset. Tämähän on alunperin salaatiksi tehty resepti. Hampurilaisen väliin laitettiin fenkoli-minttumajoneesia, salaattia, lammasta, granaatinomenan siemeniä ja sinihomejuustoa. Koko homma nautittiin Zenaton Amaronen kanssa. Ehkä viini ei ole profiloitunut hampurilaisviininä, mutta tälläisen hampurilaisen kanssa se sopi loistavasti.






Nigellan lammas mintun ja granaattiomenan kera

n. 1kg  lampaanlapaa (karitsan)
4 salotti- tai tavallista sipulia halkaistuna, mutta ei kuorittuna
6 kokonaista valkosipulinkynttä
1 iso porkkana kuorittuna ja halkaistuna
suolaa
1/2 l kiehuvaa vettä
reilu kourallinen tuoretta hakattua minttua
1 granaattiomena

Ruskista lihaa hieman. Nosta liha pois ja freesaa kasviksiin vähän väriä, suolaa ne ja liha reilusti ja laita kaikki pataan, lisää vesi ja odota, että se kiehuu. Sitten kansi päälle ja pata 140 asteiseen uuniin.

Pata saa olla uunissa vaikka koko yön. kuitenkin vähintään viisi tuntia. Kun otat paistin uunista, kääri se tiukasti folioon pariksi tunniksi.

Ota kaksi haarukkaa ja revi liha haarukoilla, suolaa ja ripottele päälle/sekaan minttusilppu.

Halkaise granaattiomena ja puserra siemenet ja mehu lihan päälle. Pitele puolikasta lihan päällä ja taputtele kuoripuolelle isolla puulusikalla. Ensin tuntuu, ettei mitään tapahdu, mutta hetken kuluttua siemenet alkavat tippua vadille.

Fenkoli-minttumajoneesi

2 keltuaista
1 sitruunanmehu
1 rkl dijon sinappia
1 valkosipulinkynsi murskattuna
3 3/4 dl rypsiöljyä
1 dl fenkolia  hienoksi silputtuna
2 rkl piparjuurta raastettuna
3 rkl tuoretta minttua silputtuna
sormisuolaa
mustapippuria

Laita keltuaiset, sitruunanmehu, sinappi ja valkosipuli korkeaan kapeaan kulhoon ja sekoita ainekset keskenään sauvasekoittimella. Lisää öljy alkuun pienissä erissä, kunnes seos sakeutuu ja lopuksi jatkuvana nauhana, kunnes kastike on paksua ja kermamaista. Lisää fenkoli, piparjuuri ja minttu ja sekoita lusikalla. Mausta suolalla ja pipurilla.

Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass










QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
3 Comments
Share :

3 kommenttia:

  1. Ja voinen arvata, että hyvääkin oli!
    Herkulta näyttää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nanna tietää :) hampurilaisten aatelia!

      Poista
  2. Minäkin päädyin versioimaan tuota Nigellan lammasta tänä pääsiäisenä, oli kyllä todella herkullista! ;)

    http://ssiiri.wordpress.com/2014/04/25/nyhtolammasta-granaattiomenalla-ja-mintulla/

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @hellanjaviinilasinvalissa