Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Paras saaristolaisleipä


Saaristolaisleipä, ihanan tahmainen ja tumman makuinen, jonka päälle voi laittaa melkein mitä tahansa ja kaikki maistuu järjettömän hyvältä. Pelkkä voikin riittää, kunhan sitä on runsaasti.

En ole koskaan aiemmin tehnyt saaristolaisleipää. Siis miksi ihmeessä? Olen ajatellut sen olevan vaikeaa, mitä se ei todellakaan ollut. Ainakin jouluksi tekemäni saaristolaisleipä oli todella helppo ja aivan järjettömän hyvä.  Monenmoista versiota on tullut maistettua ja jotenkin juuri tämä appelsiinimehupohjainen on ollut mielestäni aina paras. Lapset vannottivat, että tätä tehdään tästä lähin useamminkin kuin vain jouluna. Ehdottomasti ainakin juhannukseksi, ehkä myös hiihtolomaksi. Niin hyvää se oli, että ostin Ikeassa piipahtaessani pari leipävuokaa lisää, jotta ei tarvi käydä naapureissa lainaamassa.





Saaristolaisleipä

1 l appelsiinitäysmehua
75g hiivaa
3 dl siirappia
1 rkl suolaa
4 dl  kaljamallasta
3 dl ruishiutaleita
3 dl ruisjauhoja
1 l hiivaleipäjauhoja

Voiteluun
1/2 dl vettä
1/2 dl siirappia


Lämmitä mehu kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva, siirappi ja suola.
Lisää joukkoon maltaat, ruishiutaleet ja -jauhot sekä hiivaleipäjauhot. Sekoita tasaiseksi.
Voitele 3–4 pitkänomaista leipävuokaa (vetoisuus yhteensä 4 l). Jaa taikina vuokiin. Kohota taikinoita liinalla peitettynä noin 1 1/2 tuntia.
Pistele leivät haarukalla. Kypsennä 175- asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 1 1/2 tuntia.
Voitele limppuja paistamisen loppuvaiheessa vesi-siirappiseoksella 2–3 kertaa.
Anna leipien jäähtyä kokonaan ennen kumoamista.

Peitä leivät tarvittaessa leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa, jos niiden pinta alkaa tummua liikaa.
Saaristolaisleivät ovat parhaimmillaan 2–3 päivää valmistuksesta ja ne säilyvät pussiin pakattuina hyvin huoneenlämmössä. Voit myös pakastaa leivät.
Resepti Maku-lehdestä


Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass

QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
1 Comments
Share :

1 kommentti:

  1. Hei no jopas! Appelsiinimehua en ole ikinä tajunnut laittaa saaristolaisleipään. Nam!

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @hellanjaviinilasinvalissa