Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Sitruuna-lakritsijuustokakku purkissa


Kaupallinen yhteistyö Schär

Vihdoinkin oikea kevät, eikä vain minun mielessäni. Kevätpäiväntasaus on ohitettu ja kellojakin siirretään ensi viikoloppuna. Tiedän, että se sekoittaa taas koko pakan - varsinkin Pikku Murujen pakan. Miten valtavasti olenkaan kaivannut valoa, aurinkoa, lämpöä ja niiden mukanaan tuomia värejä. Kohta saamme pakata sukset varastoon ja kaivaa aurinkorasvat esiin, mutta vielä hetki kuluu rinteen juurella lasten laskettelua seuraten. Porin ainoa lumipaikka on laskettelukeskus, mutta näillä lämpötiloilla laskettelu ei pitkään jatku. Eikä se oikeastaan enää haittaa.

Kevääseen kuuluuvat myös sitruunaiset jälkkärit ja mintunlehdet. Tämä jälkkäri vei ajatukseni pääsiäiseen, joka on jo muutaman viikon kuluttua. Schärin laaja keksivalikoima tarjoaa kakkupohjaan erilaisia vaihtoehtoja, mutta tällä kertaa ajattelin suolaisten keksien antavan kontrastia makealle täytteelle. Saltí-keksit maistuvat aivan tavallisilta suolakekseiltä eli käyvät hyvin myös juustopöytään, mutta toimivat vaikka piirakkapohjana tai juustokakun pohjana kuten tässä. Nämä ovat luontaisesti gluteenittomia, tuotteissa ei ole myöskään vehnätärkkelystä eli ne käyvät myös vilja-allergikoille. Tehtaalla ei tehdä kuin gluteenittomia tuotteita eli jäämiä viljoista ei ole, mikä on hyvin suotavaa keliaakikoita ajatellen. Joukkoon on tullut muutamia uutuuksia, jotka kannattaa katsoa. Jos kaupan hyllyltä ei löydy, niin aina voi pyytää tilamaan. Tämä minä harrastan erittäin usein.





Tässä jälkkärissä ei kannata säästellä mintunlehdissä vaan lisätä niitä reilusti. Jokaiselle lusikalliselle pitäisi löytyä oma raikas mintunlehti ja pienen pieni pala lakritsia, jotta makunautinto on täydellinen.

Tämä maistuu keväälle!

Sitruuna-lakritsijuustokakku purkissa

n. 5 annosta

100g Schär Saltí-suolakeksejä
40g sulatettua voita

1,5 rkl puristettua sitruunamehua
1 rkl vettä
3/4 liivatejauhetta
1 3/4 dl kermaa
1 dl tomusokeria
170g täysrasvaista maustamatonta tuorejuustoa
150g lemon curd tahnaa

Koristeeksi
Minttua
Lakritsipaloja (gluteenitonta)


Murskaa suolakeksit hienoksi jauheeksi ja kaada sulatettu voi sekaan. Sekoita tasaiseksi ja jaa seos purkkien pohjille. Painele tiiviiksi.

Sekoita sitruunanmehu ja vesi ja sekoita liivatejauheseokseen. Turvota seosta n. 5 minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sekaan 1/3 dl tomusokeria. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto notkeaksi ja lisää sekaan lemon curd sekä 2/3 dl tomusokeria. Sekoita tasaiseksi.
Lämmitä liivateseosta 30 sekuntia mikrossa ja sekoita sen jälkeen hyvin tasaiseksi. Kaada liivateseos tuorejuustoseoksen sekaan ja sekoita hyvin. Lisää kermavaahto varovaisesti nostellen sekaan.
Kaada seosta keksimurupohjan päälle purkkeihin. Anna jähmettyä jääkaapissa 4 tuntia.

Koristele mintunlehdillä ja lakritsilla. Jos haluat jälkiruoan olevan gluteenitonta, niin muista valita myös gluteeniton lakritsi.

Kaupallinen yhteistyö Foodlover & Schär




Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass



QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
14 Comments
Share :

14 kommenttia:

  1. Herkullinen resepti ja kiva kuulla että Schärinntuotteissa ei ole ollenkaan vehnää. Onkonsinulla muuten jitain suosikki gluteenitonta lakritsia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää tunnustaa, että nappaan mukaani sen minkä milloinkin löydän. Aika harvassa kaupassa niitä on saataville ja minä kruisailen milloin missäkin. Porvoon lakritsia tulee kuitenkin aika usein kotiin :)

      Poista
  2. Jami mitä herkkua. Kiva idea tuo suolainen keksipohja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisin syönyt toisenkin purkin, mutta katosivat muksujen suuhun :)

      Poista
  3. Suolakeksipohja on kyllä tosiaan hauska idea, ja toimii varmasti tosi hyvin! Laitan tän ajatuksen korvan taakse! :)

    VastaaPoista
  4. On keväistä. Nyt alkaakin jo oikein odottaa niitä oikeasti vähän lämpimämpiä ja aurinkoisempia päiviä (vaikka silloin vähän alkavatkin likaiset ikkunat harmittamaan)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tell me about it - näkisitpä meidän ikkunat... mutta lämpö on siltikin niin tervetullutta!

      Poista
  5. Juups. Maitotytölläkin on torstaina viimeiset laskettelu"treenit". Nyyh. Kerittäiskö käydä vielä vaikka Tahkolla, mietin...
    Mutta hyvää kevättä sinne, Johanna, minttua ja lakritsaa! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä vielä muutama viikko aikaa ja viimeinen kisarutistus Himoksella. Toivottavasti maitotyttö pääsee vielä Tahkolle :) Ihanaa kevättä myös sinulle Nanna <3

      Poista
  6. Ihan tolkuttoman toimivan kuuloinen kombo <3 ja ah, miten tunnelmalliset kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ariela, kevätherkuttelua - sitä tarvitaan talven jälkeen! :)

      Poista
  7. Kuulostaa herkulliselta! Ajattelin tehdä viikonloppuna, jäin miettimään että miten isot noi sun lasipurkit on? Terv. Johanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, huomasin kommenttisi vasta äsken. Lasipurkit on tosi pieniä, varmaan 1 dl luokkaa. Niitä tuli viisi ja vähän jäi ylikin.

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @hellanjaviinilasinvalissa